Bodrum, Starbucks, en "Made in China" troep.
geplaatst door Jippe op 31 Jan 2008

We hebben weer eens een tussenuur. De mediatheek was vol, de aula vol met bruggers, wat nu?

Iedereen in de omgeving komt er wel eens. De Turk. Onlangs verbouwd, is het "de beste döner kebab van Alkmaar". Daar zijn we het mee eens! Nadat we vrolijk worden begroet door Adem, de eigenaar, gaan we zitten. Er komen nog wat mensen binnen. Ze bestellen, en eten het onderweg op. Zo hoort dat tegenwoordig. Eten aan de lopende band.
Daar kan ik me toch zo aan ergeren.
De meeste mensen tegenwoordig vinden dat ze last hebben van stress. Ze rennen gestresst door de stad terwijl ze een broodje eten. Ga er toch voor zitten zeg! Daarmee denk ik aan de Starbucks - McDonalds strijd. Jaja het klinkt erg onwaarschijnlijk, maar het is waar. Onlangs begon Starbucks met het verkopen van warm ontbijt, en bij McDonalds staan tegenwoordig voor $3000 aan espressoautomaten, de beste baristas van het land, de hele rattepatat.
Ik dacht altijd dat Starbucks en McDonalds twee uitersten waren. Het éen een rustige plek waar je de krant leest en een latte drinkt, de ander een junkfoodpaleis waar de hamburgers per miljoenen verkocht worden. Met als hoogtepunt van je maal die - made in China - plastic actiefiguurtjes van de laatste "Dora the Explorer" film.
Nee, ik kan me niet voorstellen dat deze twee werelden ooit samen kunnen komen.
"Een dubbele hamburger zonder augurkjes met twee pompjes ketchup!"
Poeh. Ik heb teveel kebab gegeten...


Welkom!
geplaatst door Jippe op 30 Jan 2008

Dit is voor het eerst dat ik iets schrijf voor een blog. Ik zit hier nu te denken aan wat een gedoe het zal worden om dit regelmatig bij te vullen. Maar dan denk ik aan alle gave dingen die we ermee kunnen doen. Overal vooraan staan bij gebeurtenissen in school als "pers", haastig in een hoekje van een volle aula snel wat filmpjes uploaden...
We hopen hier iedereen een kijkje te kunnen geven in het leven van een groepje vierdeklassers. Dus hierbij, welkom!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kleine Lettertjes:
© 2008 JK. This work is licensed under a Creative Commons license. Alle uitspraken op deze website zijn de meningen van de desbetreffende personen. Niet van de regering van de Republiek Aeolia.

   Creative Commons License